Kasza kukurydziana BadaPak jest lekkostrawna. Posiada całkiem dużą zawartość węglowodanów. Na tle innych kasz podkreśla się zawartością witaminy A. Charakteryzuje się w dodatku wysoką zawartością witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) oraz witaminy E. Kasza kukurydziana BadaPak to także bogactwo selenu. Mieści ponadto magnez, potas, selen, kobalt i fosfor.
Kasza kukurydziana BadaPak sprawdza się nadzwyczajnie jako składnik dań jak i samodzielna potrawa. To zwykle wspaniały komponent śniadań. Jest prosta w przygotowaniu, można uzupełnić ją dodatkiem owoców suszonych albo świeżych, poza tym kolorystycznie i smakowo jest ciekawsza od kaszy manny. Posłużyć może do wypieku chleba, przyrządzenia placków i wielu innych, interesujących przysmaków. Bezproblemowo można przygotować ją dzień wcześniej, a następnie podsmażyć lub podpiec.
Kasza kukurydziana powstaje z obłuskanego i połamanego ziarna kukurydzy. Nazywana także polentą występuje pod postacią grubego lub nieznacznego grysiku o słonecznie żółtym kolorze.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.