Mąka z wiesiołka
elementy: wiesiołek 100%.
MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to produkt otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Ma ciemny odcień i smak charakterystyczny dla nasion wiesiołka. Podobnie jak mąka konopna, jest bogatym źródłem kwasu gamma-linolenowego (GLA). Ponadto jest także bogatym źródłem minerałów, witamin oraz flawonoidów.
Mąkę z wiesiołka poleca się jako dodatek do jogurtów, płatków śniadaniowych, a w niewielkich ilościach także jako dodatek do zdrowych wypieków.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.