Mąka z wiesiołka
komponenty: wiesiołek 100%.
MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to artykuł otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Ma ciemny odcień i smak standardowy dla nasion wiesiołka. Podobnie jak mąka konopna, jest bogatym źródłem kwasu gamma-linolenowego (GLA). W dodatku jest także bogatym źródłem minerałów, witamin oraz flawonoidów.
Mąkę z wiesiołka poleca się jako dodatek do jogurtów, płatków śniadaniowych, a w niewielkich ilościach także jako dodatek do zdrowych wypieków.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.