Mąka z wiesiołka
elementy: wiesiołek 100%.
MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to produkt otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Posiada ciemny odcień i smak charakterystyczny dla nasion wiesiołka. Podobnie jak mąka konopna, jest bogatym źródłem kwasu gamma-linolenowego (GLA). Na dodatek jest także bogatym źródłem minerałów, witamin oraz flawonoidów.
Mąkę z wiesiołka poleca się jako dodatek do jogurtów, płatków śniadaniowych, a w niewielkich ilościach także jako dodatek do zdrowych wypieków.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.