elementy: naturalny sok z aloesu tłoczony na zimno z miąższu i poddany lekkiej pasteryzacji.
Sok z aloesu mieści liczne witaminy, minerały oraz aminokwasy. Dostarcza witaminy A, B1, B2, B6, B12, C, E. A także magnez, potas, wapń, selen, chrom i cynk.
Sok z aloesu jest dość gorzki i specyficzny. Warto rozcieńczać go z wodą z dodatkiem soku z cytryny albo miodu. Żeby w pełni skorzystać z dobroczynnych atrybuty soku należy spożywać go regularnie. Sok z aloesu może również być używany zewnętrznie.
Aloes to sukulent liściowy, który naturalnie występuje na Półwyspie Arabskim i w Afryce a uprawiany jest niemalże na całym świecie. Liście aloesu są grube, długie, zakończone niewielkimi kolcami i to właśnie w ich wnętrzu znajduje się galaretowaty, nad wyraz cenny miąższ.
Sok specyficzny dla aloesu smak i zapach. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się na dodatek rozwarstwiać. Odcień i smak soku jest zależny od rośliny. Gromadzi jedynie naturalnie występujące cukry.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 1°C do 7°C. Spożyć w ciągu 7 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.