Likier w oszałamiającej butelce, oferujący najkorzystniejsze smaki północnych Włoszech. Oparty na recepturze sprzed lat, lecz w unowocześnionej wersji; jest trunkiem, który produkuje się z połączenia wina D.O.P. Z dodatkiem naturalnego soku wiśniowego. Oferuje cudownie soczyste smaki oraz pełne dostatek dojrzałych owoców. Jest najlepiej sprzedającym się likierem wiśniowym w całych Włoszech. Jego uwodzący aromat najlepiej oddaje charakter tego oryginalnego trunku.
Marena Marzadro sugerowana jest do podawania jako digestif oraz likier towarzyszący deserom - bardzo ciastom, np. Z tortem Szwarcwaldzkim. Spełni oczekiwania serwowany na zimno albo z lodem. Poprawnie eksponuje także smak rozmaitych, eleganckich koktajli.
Historia producenta Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje spore marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o znakomitą grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane przez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było mnóstwo czasu, żeby jej wytrwałość i zaangażowanie oraz pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy wyprodukowanych przez nich trunków. W 1975 roku firma Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona duże uznanie wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Artykuł ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Aktualnie zarządzona jest ona
przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.