Pyszny likier z całymi malinami, zanurzonymi w słodkim trunku włoskiego pochodzenia. Lampone tworzony jest z naturalnych ekstraktów z malin oraz czystego alkoholu. Klasycznie wywodzi się z Piemontu, gdzie zbierane są także owoce. Cykl wytwarzania może odbywać się wyłącznie latem, ponieważ likier wymaga wykorzystania tylko świeżych malin. Na początku zostają one zgniatane, by wypuściły odpowiednią liczba soku, a następnie maceruje się je w naparze z alkoholem. W późniejszym etapie odsącza się je przy pomocy naturalnych tkanin, dzięki temu likier zachowuje intensywną barwę i bogate aromaty.
Marzado Lampone sugerowany jest do podawania jako digestif, a także likier do deserów. Sprawdzi się serwowany na zimno lub z lodem. Korzystnie podkreśla także smak różnorodnych, eleganckich koktajli.
Historia marki Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje obszerne marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o nadzwyczajną grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane poprzez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było dużo czasu, aby jej wytrwałość i zaangażowanie oraz pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy wyprodukowanych przez nich trunków. W 1975 roku firma Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona obszerne zachwyt wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Towar ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Obecnie zarządzona jest ona
przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.