wyjątkowy likier, który powstaje na skutek długotrwałego macerowania oliwek w grappie. Na okres od 40 do 50 dni umieszcza się je wraz z kombinacją najróżniejszych przypraw (w głównej mierze goździków, cynamonu, a także skórki cytrynowej) w trunku Marzadro z winogronowych wytłoków. W ten sposób powstaje pyszny profil gorzko-ziołowy, wzbogacony soczystą owocowością. Jego receptura pochodzi z okolic jeziora Garda i jest od pokoleń precyzyjnie strzeżoną tajemnicą.
Historia marki Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje spore marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o perfekcyjną grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane poprzez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było sporo czasu, by jej wytrwałość i zaangażowanie, a także pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy wytworzonych poprzez nich trunków. W 1975 roku firma Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona znaczne zachwyt wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Produkt ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Obecnie zarządzona jest ona przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.