Crema Alpina to linia włoskich likierów, które idealnie reprezentują naturę alpejskich dolin. Wydanie Crema Alpina Nocciola wytwarzane jest z genialnej, świeżej śmietanki i aromatycznej esencji z orzecha włoskiego. Aksamitny w smaku, bogaty w karmelowe nuty likier, zapewnia kremowo-słodkie wrażenia, które rozpieszczą podniebienie.
trunek o wielu zastosowaniach - rewelacyjny do koktajli, wyśmienity jako polewa do lodów i pyszny w roli składnika do różnych deserów. Najlepiej podawać go w schłodzonej formie, prosto z lodówki.
W ramach kolekcji ukazały się także smaki: Crema Alpina Riviera dei Limoni i Crema Alpina Fragoline di Bosco.
Historia producenta Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje duże marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o perfekcyjną grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane poprzez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było mnóstwo czasu, aby jej wytrwałość i zaangażowanie, a także pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy wykonanych przez nich trunków. W 1975 roku firma Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona wielkie zachwyt wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Artykuł ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Obecnie zarządzona jest ona przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.
Etykieta może nieznacznie różnić się od tej prezentowanej na zdjęciu.