Groch zielony BadaPak gromadzi niemało witamin i minerałów, a jego walory smakowe sprawiają, że jedzenie groszku to zdrowa przyjemność. Zasobny jest w żelaz. Co ważne zawarta w grochu witamina C przyspiesza jego wchłanianie. Dodatkowo dostarcza potas, magnez, fosfor, cynk, wapń i mangan. Groszek zielony BadaPak gromadzi imponujący zestaw witamin: A, C, E, K i witaminy z grupy B (tiamina, niacyna, ryboflawina, kwas foliowy, witB6).
Groch zielony BadaPak jest częstym elementyem sałatek i zup. Z zielonego groszku można przygotować rozgrzewającą zupę krem. Natomiast w wersji puree będzie rewelacyjnym dodatkiem dań głównych.
Groch zielony to niedojrzałe nasiona grochu zwyczajnego, które można spożywać na minimalistycznie albo po ugotowaniu. Roślina ta znana jest od tysiącleci i uprawiana jest w wielu miejscach na świecie. W sklepach groch zielony przystępny jest w wersji świeżej, konserwowej i mrożonej. Oczywiście najzdrowszy i najbardziej zalecany do spożycia jest pod świeżą postacią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.