Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest rewelacyjnym źródłem białka roślinnego i błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy mnóstwo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak na dodatek potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak znamionuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest rewelacyjnym elementyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Niezwykle lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość mała, przede wszystkim koloru czerwonego jednak zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.