Fasola Adzuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy. Jest rewelacyjnym źródłem białka roślinnego, a także błonnika. Gromadzi aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odszukamy mnóstwo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak na dodatek potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest wspaniałym elementyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Wyjątkowo lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać też pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość niepokaźna, z zasady koloru czerwonego aczkolwiek zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.