Fasola Jaś Tyczny BadaPak znamionuje się smacznymi, pokaźnymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować niemało doskonałych potraw między innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki i pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola biała to konwencjonalna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Wyróżnia się niemało jej odmian, różniących się wymiarem i smakiem. Najmocniej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.