Płatki drożdżowe mają unikatowe wartości odżywcze. Są m.in. Źródłem białka i witamin z grupy B. Płatki drożdżowe to produkt spożywczy powstający z nieaktywnych drożdży, zwykle Saccharomyces cerevisiae, z wykorzystaniem glukozy pochodzącej z melasy buraczanej albo trzcinowej jako pożywki. Drożdże po uzyskaniu optymalnej objętości dezaktywuje się, wykorzystując wysoką temperaturę. Następnie oddziela, myje, suszy, nadaje formę płatków. Spomiędzy minerałów płatki drożdżowe zawierają także spore ilości cynku, fosforu, potasu, selenu i wapnia, a dodatkowo są niezwykle korzystny źródłem błonnika spożywczego.
Gotowe płatki drożdżowe mają dość przyjemny serowo-orzechowy posmak i właściwie mogłyby być smakołykiem samym w sobie, przynajmniej dla niektórych koneserów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.