Groch ziarno BadaPak użytkowany jest do przygotowania hummusu, a także innych past kanapkowych. Może być elementyem zup jak na dodatek sałatek. Ze zmielonego grochu można przygotować kotlety. Coraz bardziej na popularności zyskują także desery z jego udziałem.
Przed ugotowaniem należy moczyć groch około 12 godzin. Następnie gotować przez około 1- 1,5 godziny.
Groch należy do grupy roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Uprawiany był już choćby 7tyś. Lat p.n.e. Liczy kilkanaście odmian, które dzielone są na dwie grupy: groch siewny cukrowy i groch siewny łuskowy. Do Europy trafił z terenów Bliskiego Wschodu. Jest przystępny w uprawie a ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne powinien nieraz gościć na naszych stołach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.