Soja to roślina, której atrybuty znane są od setek lat. Szanowana jest w głównej mierze poprzez dużą zawartość pełnowartościowego białka, witamin i soli mineralnych. Jest produktem powszechnie użytkowanym w kuchni wegetariańskiej.
Jest rośliną strączkową, z której nasion można przygotować wręcz niezliczoną liczbę potraw. Jest to alternatywa dla osób, które z zróżnicowanych powodów nie jedzą mięsa. Przygotowuje się z niej m.in. Kotlety, flaki, kiełbaski, gulasz, ale także majonez, pasztet, a choćby mleko.
Soja ma zastosowanie przede wszystkim w przemyśle spożywczym i kuchni. Jednym z popularniejszych produktów wyrabianych z jej nasion jest olej sojowy. Lubianym produktem jest też tofu – twarożek wyrabiany w procesie koagulacji mleka sojowego. Roślina służy także do wytwarzania mąki sojowej, która nie mieści glutenu. Stosuje się ją równocześnie do wypieków (uniemożliwia ich czerstwieniu), jak i do zagęszczania sosów czy zup.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.