Uprawiany i zbierany jest przez jednego plantatora La Gallinella w Dolinie Padu w Lombardii. Wyjątkowo szczegółowa selekcja materiału siewnego, konwencjonalna – aczkolwiek progresywna uprawa, skrupulatny dobór „ziarnko do ziarnka" po zbiorach zapewniają wysoką jakość ryżu.
Jest produktem lekkostrawnym i niskokalorycznym, nie posiada cholesterolu i glutenu, jednak zawiera nad wyraz dużo skrobi.
wspaniałe do risotto.
Czas gotowania na risotto - ok. 14 minut.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.