Kasza jaglana BadaPak jest lekkostrawna i na dodatek bogata w niemało komponentów. Wśród wszystkich kasz wyróżnią się dużą zawartością żelaza i krzemu, minerału rzadko spotykanego w pożywieniu. Dostarcza także magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan i fosfor. Na uwagę zasługuje duża zawartość witamin z grupy B, w szczególności: tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny i kwasu foliowego. Ponadto kasza ta dostarcza obszerne ilości łatwo przyswajalnego białka bogatego w widoczne aminokwasy (metioninę, leucynę, a także izoleucynę).
Kasza jaglana BadaPak jest odżywczym produktem znajdującym wielkie wykorzystanie w kuchni. Może być zamiennikiem ziemniaków i ryżu. Świetnie pasuje do zup, zapiekanek, farszy i gulaszu. Popularna jest także w wersji na słodko. Może być gotowana na mleku. Wspaniale smakuje z dodatkiem cynamonu i owoców.
Kasza jaglana pozyskiwana jest z najstarszego uprawianego gatunku zboża czyli z prosa. To poprawnie znana w naszej szerokości geograficznej roślina, która od kilku lat na nowo cieszy się sporą popularnością. Kasze jaglaną można rozpoznać po standardowych żółtych ziarenkach z małą kropką.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.