Kasza owsiana z pełnego ziarna BadaPak jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Mieści obfite ilości substancji antyoksydacyjnych. Odgrywają one ważną rolę w organizmie, ponieważ neutralizują wolne rodniki. Jej źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Kasza owsiana BadaPak dostarcza też witaminę E zwaną witaminą młodości. W jej składzie odnajdziemy minerały takie jak fosfor, potas i magnez. W mniejszych ilościach dostarcza wapnia, żelaza, sodu, cynku, selenu i miedzi.
Kasza owsiana BadaPak unikalny, lekko orzechowy smak. Może być spożywana na słodko z mlekiem, owocami i orzechami. Stanie na wysokości zadania także jako dodatek do kotletów, pulpetów, farszy, zapiekanek czy pierogów. Warto wzbogacać nią rozmaitego rodzaju potrawy, gdyż kasza owsiana może wywierać dobroczynny wpływ na nasz organizm.
Przed gotowaniem kasze owsianą możemy przepłukać zimną wodą, jednakże nie jest to wymagane. Kaszę wrzucamy do wrzącej wody lub mleka w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki płynu. Gotujemy poprzez 20-30 minut.
Kasza owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Występuje w dwóch postaciach. Jako pełne ziarna (pęczak owsiany) i rozdrobnioną, łamaną (kasza owsiana). W Polsce jeszcze jest mało znana, znacznie pokaźniejszą popularnością cieszą się płatki owsiane. Jednak warto sięgać po kaszę, gdyż jest mniej przetworzona i gromadzi więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.