Kasza owsiana z pełnego ziarna BadaPak jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Gromadzi spore ilości substancji antyoksydacyjnych. Odgrywają one ważną rolę w organizmie, ponieważ neutralizują wolne rodniki. Jej źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Kasza owsiana BadaPak dostarcza dodatkowo witaminę E zwaną witaminą młodości. W jej składzie wynajdziemy minerały takie jak fosfor, potas i magnez. W mniejszych ilościach dostarcza wapnia, żelaza, sodu, cynku, selenu i miedzi.
Kasza owsiana BadaPak niepowtarzalny, lekko orzechowy smak. Może być spożywana na słodko z mlekiem, owocami i orzechami. Spełni oczekiwania także jako dodatek do kotletów, pulpetów, farszy, zapiekanek czy pierogów. Warto wzbogacać nią różnego rodzaju potrawy, gdyż kasza owsiana może wywierać dobroczynny wpływ na nasz organizm.
Przed gotowaniem kasze owsianą możemy przepłukać zimną wodą, chociaż nie jest to wymagane. Kaszę wrzucamy do wrzącej wody lub mleka w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki płynu. Gotujemy poprzez 20-30 minut.
Kasza owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Występuje w dwóch postaciach. Jako pełne ziarna (pęczak owsiany), a także rozdrobnioną, łamaną (kasza owsiana). W Polsce jeszcze jest niewiele znana, wyraźnie pokaźniejszą popularnością cieszą się płatki owsiane. Jednak warto sięgać po kaszę, gdyż jest mniej przetworzona i zawiera więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.