Kasza manna BadaPak perfekcyjnie sprawdzi się jako samodzielny posiłek, jak ponadto jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Przeważnie wykorzystywana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Świetnie komponuje się w owocami. Jest korzystnym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być jeszcze zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie albo na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana ponadto jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest odpowiednio czyszczona, dzięki temu dostajemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.