Groch łuskany BadaPak znamionuje się dużą zawartością mikro i makroelementów. Gromadzi wyraźną ilość witamin takich jak witamina: A, E, C, K, B6, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina, a także niacyna. W dodatku gromadzi na dodatek pokaźne ilości fosforu, magnezu i wapnia, żelaza, sodu i cynku. Tak jak wszystkie warzywa strączkowe groch stanowi wielkie źródło białka zawierającego aminokwasy egzogenne. Ma także znaczne ilości błonnika pokarmowego.
Groch łuskany BadaPak na ogół kojarzony jest z dwoma potrawami – z grochówką, a także z kapustą z grochem. Jednak z jego pomocą można stworzyć wyraźnie więcej dań. Użytkowany jest do pasztetów wegetariańskich, past kanapkowych, kotletów a choćby ciasteczek.
Groch łuskany jest dość ciężkostrawny. Moczenie nasion minimum przez 3 godziny przed ugotowaniem powinno zniżyć dolegliwości trawienne.
Groch to jednoroczna roślina strączkowa. Prawdopodobnie pochodzi z Bliskiego Wschodu i jest jedną z najstarszych uprawnych roślin. Liczy kilkanaście odmian, jest nieskomplikowany w uprawie i przetwarzaniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.