Cieciorka BadaPak ma niestandardowy wygląd. Jej ziarna są obfite, jasno pomarańczowe i swoim kształtem przypominają orzeszki. Zawierają długą listę wartości odżywczych. Są dużą skarbnicą witamin z grupy B – zwłaszcza kwasu foliowego. Dodatkowo ziarna cieciorki zawierają witaminę A, C, E, a także K. Są zasobne także w potas, a także fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo, wapń i cynk. Cieciorka XL BadaPak zadowala się zainteresowaniem wegetarian, a także wegan. Gromadzi szerokie ilości białka z dużą zawartością znacznych aminokwasów. Regularne spożywanie ciecierzycy wzbogaca o błonnik pokarmowy.
Cieciorka BadaPak zniewala swoim lekko słodkawym i orzechowym smakiem. W kuchni odszuka niemało dań, których urozmaici smak. Może być dodawana do zup, gulaszy, pasztetów i past kanapkowych. Uatrakcyjni sałatki smakiem i walorami estetycznymi.
Cieciorkę BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie około 8-12 godzin.
Cieciorka, czyli ciecierzyca znana także pod nazwą groch włoski to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji i w tych rejonach raduje się ogromną popularnością. Ze względu na swoje walory smakowe i przeważnie zdrowotne coraz częściej raduje się zainteresowaniem polskich konsumentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.