Fasola czerwona BadaPak to nieprzeciętny element sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań typowych dla kuchni meksykańskiej.
Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.
Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są pokaźne i czerwone a ze względy na kształt często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako element dań meksykańskich jednak ze względu na swoje właściwości zdrowotne zaczyna być coraz bardziej lubiana także w naszej kuchni.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.