Fasola Pinto BadaPak jak i pozostałe odmiany fasoli cechuje się wysoką zawartością substancji odżywczych. Jest nieprzeciętnym źródłem błonnika pokarmowego. Dodatkowo fasola Pinto BadaPak posiada wielkie ilości wartościowego białka. Te przeurocze nasiona dostarczają także witaminę A, E, a także witaminy z grupy B – zwłaszcza B1 i B6. Prócz witamin cieszą się istotną zawartością składników mineralnych. Należą do nich: miedź, fosfor, żelazo, magnez, mangan, a także potas.
Fasola Pinto BadaPak chociażby ze względu na swój oryginalny wygląd raduje się coraz obszerniejszym zainteresowaniem. W smaku jest dość słodkawa i ma mączystą konsystencję. Może być dodawana do zup, gulaszy, sosów, dań duszonych i do dań kuchni meksykańskiej. Nadzwyczajnie komponuje się z ryżem, a także wołowiną i wieprzowiną. Przed ugotowaniem nasiona należy moczyć w wodzie przez około 50 minut.
Fasola Pinto należy do roślin z rodziny bobowatych. Pochodzi z Peru, stamtąd rozprzestrzeniła się w całej Ameryce Południowej i Środkowej a także w późniejszym okresie trafiła do Europy, Azji i Afryki. Swoją nazwę zawdzięcza atrakcyjnym, beżowym ziarnom nakrapianym bordowymi cętkami.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.