Fasola czarna znikoma BadaPak znamionuje się dużą zawartością komponentów odżywczych. Im ciemniejszy kolor fasoli tym ich więcej. Głęboka kolor wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich znacznie więcej niżeli w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego. Zawiera także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy dużo witamin, takich jak witamina A, E, K i witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6, a także kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swoim składzie posiada długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje nieprzeciętnie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje zastosowanie znajdzie jako komponent zup, sałatek, farszy, a także sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty oraz pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać i moczyć w wodzie poprzez około 12 godzin. Następnie gotować aż do adekwatnej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.