Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najszczególniej znana zarazem niezwykle zdrowa odmiana tej rośliny. Posiada ogromną liczba wartościowego łatwo przyswajalnego białka. Posiada dużo cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie wynajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza też witaminę A, E, a także K. Nasiona te są nadzwyczajnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak gromadzi także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę oraz fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto nieraz sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do rodzaju zup czy gulaszy, to główny komponent smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako komponent kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyodrębnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem i kolorem. W Polsce najmocniej modne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest rewelacyjnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.