Płatki drożdżowe posiadają wyjątkowe wartości odżywcze. Są m.in. Źródłem białka i witamin z grupy B. Płatki drożdżowe to artykuł spożywczy powstający z nieaktywnych drożdży, najczęściej Saccharomyces cerevisiae, z wykorzystaniem glukozy pochodzącej z melasy buraczanej albo trzcinowej jako pożywki. Drożdże po uzyskaniu stosownej objętości dezaktywuje się, wykorzystując wysoką temperaturę. Następnie oddziela, myje, suszy, nadaje formę płatków. Spośród minerałów płatki drożdżowe zawierają także obszerne ilości cynku, fosforu, potasu, selenu i wapnia, a na dodatek są szczególnie dobry źródłem błonnika spożywczego.
Gotowe płatki drożdżowe posiadają dość miły serowo-orzechowy posmak i właściwie mogłyby być smakołykiem samym w sobie, przynajmniej dla niektórych koneserów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.