Cieciorka minimalna BadaPak ma delikatny, słodki smak odrobinę przypominający smak orzechów. Jej wykorzystanie w kuchni jest niezwykle wszechstronne. Począwszy od zup poprzez gulasze, sałatki, pasztety, dania jednogarnkowe oraz hummus.
Cieciorka niewielka BadaPak przed ugotowaniem powinna być moczona przez około 8-12 godzin.
Cieciorka jest to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji Zachodniej i jest ważnym elementem kuchni arabskiej. Ciecierzyca wyglądem najmocniej przypomina groch, dlategoniejednokrotnie nazywana jest grochem włoskim.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.