Groch łuskany BadaPak cechuje się dużą zawartością mikro i makroelementów. Gromadzi istotną ilość witamin takich jak witamina: A, E, C, K, B6, kwas foliowy, tiamina, ryboflawina, a także niacyna. Dodatkowo mieści też szerokie ilości fosforu, magnezu oraz wapnia, żelaza, sodu i cynku. Tak jak wszystkie warzywa strączkowe groch stanowi znaczne źródło białka zawierającego aminokwasy egzogenne. Posiada także obszerne ilości błonnika pokarmowego.
Groch łuskany BadaPak najczęściej kojarzony jest z dwoma potrawami – z grochówką i z kapustą z grochem. Jednak z jego pomocą można stworzyć pokaźnie więcej dań. Stosowany jest do pasztetów wegetariańskich, past kanapkowych, kotletów a choćby ciasteczek.
Groch łuskany jest dość ciężkostrawny. Moczenie nasion minimum przez 3 godziny przed ugotowaniem powinno ograniczyć dolegliwości trawienne.
Groch to jednoroczna roślina strączkowa. Prawdopodobnie pochodzi z Bliskiego Wschodu i jest jedną z najstarszych uprawnych roślin. Liczy kilkanaście odmian, jest prosty w uprawie i przetwarzaniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.