Soja to roślina, której parametry znane są od setek lat. Lubiana jest przede wszystkim przez dużą zawartość pełnowartościowego białka, witamin i soli mineralnych. Jest produktem powszechnie używanym w kuchni wegetariańskiej.
Jest rośliną strączkową, z której nasion można przygotować wręcz niezliczoną liczbę potraw. Jest to alternatywa dla osób, które z zróżnicowanych powodów nie jedzą mięsa. Przygotowuje się z niej m.in. Kotlety, flaki, kiełbaski, gulasz, ale także majonez, pasztet, a nawet mleko.
Soja ma użycie zwykle w przemyśle spożywczym i kuchni. Jednym z popularniejszych produktów wyrabianych z jej nasion jest olej sojowy. Renomowanym produktem jest jeszcze tofu – twarożek wyrabiany w procesie koagulacji mleka sojowego. Roślina służy również do wytwarzania mąki sojowej, która nie mieści glutenu. Stosuje się ją równocześnie do wypieków (uniemożliwia ich czerstwieniu), jak i do zagęszczania sosów czy zup.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.