Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najistotniej znana zarazem wyjątkowo zdrowa odmiana tej rośliny. Mieści ogromną ilość wartościowego prosto przyswajalnego białka. Zawiera niemało cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie odszukamy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza w dodatku witaminę A, E i K. Nasiona te są wspaniałym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak posiada także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę i fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto niejednokrotnie sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do rodzaju zup czy gulaszy, to główny składnik smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako komponent kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją objętość, dzięki temu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyodrębnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najbardziej lubiane są dwie odmiany – zwykła i wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest nieprzeciętnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.