Fasola czarna niewielka BadaPak charakteryzuje się dużą zawartością części odżywczych. Im ciemniejszy kolor fasoli tym ich więcej. Głęboka odcień wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich wyraźnie więcej aniżeli w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to nadzwyczajne źródło białka oraz błonnika pokarmowego. Mieści także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach odnajdziemy dużo witamin, takich jak witamina A, E, K oraz witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6 oraz kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swym składzie ma długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje świetnie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje zastosowanie odnajdzie jako składnik zup, sałatek, farszy i sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty i pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać oraz moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie gotować aż do trafnej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.