Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najszczególniej znana zarazem szczególnie zdrowa odmiana tej rośliny. Gromadzi ogromną liczba wartościowego łatwo przyswajalnego białka. Gromadzi niemało cennych substancji odżywczych pomiędzy innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie znajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza w dodatku witaminę A, E oraz K. Nasiona te są świetnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak posiada także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę, a także fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to artykuł, po który warto nieraz sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do typu zup czy gulaszy, to główny składnik smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy spełni oczekiwania w postaci past kanapkowych czy jako element kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wskazać kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem i kolorem. W Polsce najistotniej popularne są dwie odmiany – zwykła, a także wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest świetnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.