Fasola Mung BadaPak cechuje się łagodnym smakiem. Znakomicie pasuje do zup, sosów, sałatek i do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyodrębnione, gdyż taka kąpiel obniża ryzyko wzdęć i powoduje, że cenne składniki odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w momencie obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najszczególniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są niepokaźnego wymiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.