Fasola minimalna Aura BadaPak tak jak pozostałe odmiany mieści liczne cechy odżywcze. Jest zasobna w wapń, potas, fosfor, magnez i żelazo. W przeciwieństwie do grochu nie mieści sodu. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3 B6 i B9), które są potrzebne do poprawnego przyswojenia składników mineralnych. W jej składzie wynajdziemy także witaminy o właściwościach przeciwutleniających: A, a także E. Wszystko za sprawą obfitej ilości białka, które mieści. Dostarcza szerokie ilości błonnika pokarmowego. W składzie fasoli niepokaźnej Aura BadaPak odnajdziemy ponadto cenne kwasy tłuszczowe, a także fitosterole.
Fasolę drobną Aura BadaPak ze względu na swoje walory smakowe i zdrowotne warto nieraz umieszczać w codziennym jadłospisie. Stanowi doskonały komponent zup oraz dań jednogarnkowych. Przy jej udziale można przyrządzić sałatki, pasztety, a także pasty kanapkowe.
Fasolę drobną Aura BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola należy do roślin strączkowych z rodziny bobowatych. Jest to roślina nie wymagająca specjalnych warunków do uprawy, dlatego występuje niemalże na całym świecie. Wyróżniamy nawet ponad 400 odmian fasoli. Aura to jedna z nich. Cechuje się białym kolorem, jest mała a jej nasiona są błyszczące i widać na nich delikatnie naznaczone żyłki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.