Cieciorka mała BadaPak ma delikatny, słodki smak odrobinę przypominający smak orzechów. Jej zastosowanie w kuchni jest szczególnie wszechstronne. Począwszy od zup poprzez gulasze, sałatki, pasztety, dania jednogarnkowe, a także hummus.
Cieciorka niewielka BadaPak przed ugotowaniem powinna być moczona poprzez około 8-12 godzin.
Cieciorka jest to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji Zachodniej i jest ważnym elementem kuchni arabskiej. Ciecierzyca wyglądem najbardziej przypomina groch, dlategoczęsto nazywana jest grochem włoskim.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.